За нас

Кои сме ние!

Виното най-точно трябва да пресъздава духа на мястото, където е създадено. Точно за това от засаждането на лозето, отглеждането на гроздето до получаване на готовия продукт – виното, ние се отнасяме с любов и внимание  към всеки от тези детайли .

 Бутикова винарска изба „Агарта-99“ е разположена в землището на с. Малко Чочовени – на 12 км от гр. Сливен. Това е малък семеен проект, включващ и десертни сортове грозде. Изненадващо, за разлика от всички останали винарски изби, ние не сме с богата винена история. Започнали сме от нулата през 1999 година със събирането на парчета земя, за да направим масива си. И ето, че след толкова години усилена работа изградихме и винарската си изба. Идеята ни е да правим вино с любов от собствения си масив от Мавруд, който за нас е най-стария известен сорт Българско грозде.
Надяваме се, че няма българин, който да не е чувал легендата за Мавруда, за това няма да я преразказваме, защото става отегчително. Само ще споменем, че сме твърдо за българското и за продължаването на нашите традиции. Според нас много думи и прекалена реклама не са гаранция за добро качество.
Така, че с Бог – напред и Наздраве на всички българи!