Мавруд

Вино:

Вината произведени от  сорт “Мавруд” се характеризират с наситен рубинен цвят, достатъчно танини и киселини.Имат специфичен,много приятен аромат, в който преобладават горски плодове, къпина и зряла черница,билки и подправки.

Вината се развиват отлично в контакт с дъбова дървесина,като придобиват мощен, комплексен аромат и плътен, хармоничен вкус.  Подходящ е както за направата на млади вина и розета, така и за дългогодишно отлежаване.

Добър партньор на ястия от червени меса и дивеч. Може да се съчетае и с твърди сирена, особено козе, паста, ризото с гъби.

 

Значение:

Традиционен български винен сорт червено грозде, един от най-старите и считан за един от най-ценните и висококачествени местни сортове. Захарността на гроздето обикновено е между 17 до 23, понякога 24° при титруема киселинност от 6,1 до 10,7 г/куб. дм.

Мавруд 2018

Виното се отличава с наситен рубинен цвят и букет от аромати на зрял черен плод.Вкусът е лек,елегантен с меки танини и плодов завършек.

Консумира се с температура 16°-18°С ,в компанията на червени меса,колбаси и сирена.

Мавруд 2019

Червено вино,с плътен,дълбок цвят и топли рубинени нюанси.Вкусът е елегантен с обем и дължина.Преобладават плодови нотки на зрели горски плодове и леко тръпчив,дъбов завършек.

Консумира се с температура 16°-18° С

Подходяща компания на червени меса,колбаси,сирена